Klopex vam pomaga nabirati spomine, ne klopov

Zgodba o nastanku blagovne znamke oblačil za odrasle in otroke KLOPEX je smešno enostavna. Kot ekipa mladih, aktivnih naravoljubcev smo se že vrsto let redno srečevali na piknikih v gozdu, potrpežljivo čakali na ribiški ulov v jezeru, ohranjali telesno (in miselno) aktivnost s tekom po bližnjih travniških poteh, za dodatno sprostitev so poskrbeli hitrejši sprehodi s psom.

Vsakič, ampak čisto vsakič je pred in po “zmenku z naravo” strah pred ugrizi okuženih nevarnih klopov ohranjal močen glas. Proti tečnim komarjem smo uporabili 1001 način, da bi nas pustili pri miru. Večinoma delno do pretežno neuspešno. 

Pari brez otrok smo sčasoma postali družine. Neprijetni občutki in strah so se s skrbjo za naš podmladek samo še stopnjevali. Temu smo hoteli narediti odločen konec in to smo tudi naredili.

Vprašali smo se, kako lahko čim bolj enostavno, učinkovito zaščitimo sebe in svoje ljube pred klopnim meningitisom, boreliozo, neprijetno srbečo kožo, alergijami na pike in nenazadnje nespečnostjo zaradi tečnega brnenja komarjev

IN KONČNO ZAČNEMO NABIRATI SPOMINE, NE KLOPOV?

Tako je nastala ideja o izdelavi kolekcije inovativnih, kakovostnih in učinkovitih oblačil iz naravnih materialov, ki so dopolnila dosedanjo ponudbo zaščite in ponudila nekaj novega. Ideja je prerasla začetne okvirje, povezali smo se z vodilnimi svetovnimi družbami na področju tekstilne industrije in tudi slovenskimi strokovnjaki z istega področja.

Nastala je kolekcija (tudi za nosečnice, otroke in alergike) varnih in udobnih oblačil z impregnacijo za zaščito, kolekciji smo nadeli pomenljivo ime – Klopex. Impregnacija ostane na oblačilu, se ne prenese na kožo in je primerna za OEKO-TEX standard 100, razrede I-IV. Zaščita je dermatološko testirana z DIN EN ISO 10993-5. Oblačila so pralno obstojna.

Skok v trgovino KLOPEX

Verjamemo:

  • da lahko za preventivo pred nevarnimi boleznimi veliko naredimo z informacijami, znanjem in zavedanjem o obstoju le-teh,
  • da je pri izbiri pravih načinov zaščite pred klopnim meningitisom, boreliozo, malarijo itd. ključnega pomena pazljivost in izbirčnost,
  • da bodo postale vaše prihodnje dogodivščine v naravi pravo doživetje brez nepotrebnega dodatnega strahu.

Šli smo še nekaj korakov dlje.

Učinkovitost zaščite je certificiral švicarski tropski in javno-zdravstveni inštitut ter inštitut Biogents iz Nemčije, potrdil pa jo je Zoološki inštitut Univerze v Neuchatelu. Zaščita je varna za okolje.

Pridobili smo certifikat proizvajalca Clariant – Mosquito Protection (št. : 2011-1715-01). 

Klopex - zaščita Clariant Mosquito Protection
Klopex – zaščita Clariant Mosquito Protection